"האני הוא ראשית כל מהות גופנית... במילים אחרות, האני נובע בסופו של דבר מתחושות גופניות".
פרויד
טיפול רגשי שבנוסף לרובד המילולי מתייחס לגוף כחלק בלתי נפרד ממה שהמטופל מגיע איתו לקליניקה.
המפגש מתרחש בשיחה, תנועה, מגע וקול, ומתייחס אל חלקיו השונים של האדם – חשיבה, רגש ותחושות גוף כמכלול.
בטיפול יש התייחסות לעבר ולסיפור האישי – נרטיבים שעולים מתוכו, דפוסים ורגעים משמעותיים של קושי או טראומה. יחד עם זאת עיקר העבודה בקליניקה היא בהתייחסות "לכאן ועכשיו" – לאופן בו הסיפור בא לידי ביטוי בגוף, בדפוסי חשיבה ובחוויה הרגשית.
בתחילת חייו, התינוק חסר הישע קולט את העולם דרך חושיו ומביע את צרכיו דרך מחוות גופניות. העולם נרשם במוחו של התינוק, אשר עוד לא פיתח את היכולות המילולית שלו, כאוסף של חוויות חושיות אשר מותירות את רשמיהן בגופו.
הזיכרון הגופני שנחקק בנו מתקופה קדם מילולית זו, הוא לעיתים מקור לכאב וקושי בלתי מוסברים. בעזרת עבודה עם כלים מעולם הגוף – תנועה, נשימה, מגע ומודעות לתחושות הגוף, אפשר לחוות ולתת ביטוי, אך הפעם בסביבה בטוחה, ובכך וליצור רישום חדש במוח ובגוף, המביא לחיבור אל מקורות של כוח, מסוגלות ופרספקטיבה חדשה.
במקרים של כאב כרוני, לעיתים מקור הכאב טמון בחוויה רגשית לא מעובדת. המוח מזהה את הרגש עצמו כאיום בלתי נסבל ומעדיף לחוות כאב פיזי על פני הכאב הרגשי. חוויות קשות מהילדות, טראומה או קשרים לא בריאים נרשמו בגוף ככאב, ובעזרת עבודת גוף בלתי אמצעית אפשר לעבד אותם מחדש במרחב בטוח ובכך לעזור למערכת כולה לשחרר את הכאב ולחזור לאיזון ובריאות.