באיזה בעיות את מטפלת?
אני מטפלת בתחום נרחב של סימפטומים פסיכופיזיולוגיים ובכאבים כרוניים – פריצות דיסק וכאבי גב, כאבי מפרקים (ברכיים, צוואר, כתפיים), מיגרנות וכאבי בטן. מגיעים אלי גם אנשים שסובלים מקשיי יציבה ותנועה וגם כאלו המתמודדים עם תופעות של חרדה.
איך אדע שהטיפול הזה מתאים לי?
לפני המפגש הראשון אנחנו נשוחח בטלפון ונעשה תיאום ציפיות ראשוני. במקרים מסוימים אבקש המשך בירור רפואי לפני התחלת התהליך, ובמקרים אחרים יהיה ניתן להתחיל מיד. נקודת בסיס טובה לצאת ממנה לתהליך המשותף היא ההסכמה שיש קשר בין הגוף לבין מצבים רגשיים ותודעתיים שאנחנו חווים, ושעל מנת לרפא קשיים פיזיים יש מקום להתבונן על כל המכלול.
אם רופא אמר לי שאסור לי להתכופף או לזוז? או שקיבלתי אבחנה שאין אפשרות לשיפור במצבי?
כמובן שחשוב להתייחס להוראות הרופא ולקחת אותם בחשבון, ויש מקרים קיצוניים שבהם באמת עדיף לא לטפל. אך פעמים רבות נגלה שהאבחנות, המגבלות והנבואות הקשות רק מגבירות את מעגל הקסם של פחד-כאב-הימנעות ומגבירות ומקבעות את הקושי.
תנועה, מגע ושיח רגשי/תודעתי יכולים להביא לשינוי גם במקרים שהרפואה לא מבינה את מקור כאב או נותנת אבחנה שכביכול אין בה הרבה תקווה לשינוי.
בתוך כמה זמן אראה שיפור? כמה פעמים אצטרך לבוא?
לצערי עוד לא מצאתי נוסחת קסם אחת שמתאימה לכולם..
יש כאלו הזקוקים לתהליך ארוך ואף לתחזוק שוטף של הגוף באופן סדיר כל שבוע, ויש שיספיק להם תהליך קצר יותר. בכל מקרה אני ממליצה לרוב על מינימום של 3 מפגשים על מנת להבין יחד מה הצורך להמשך.
מדברים בטיפול? זה כמו טיפול ריגשי?
כן, מדברים.
וגם זזים.
וגם שוכבים ומקבלים מגע.
לא עושים הכל בכל מפגש – בדרך כלל זה יהיה משולב בתוך רצף של מפגשים.
כל אחד ואחת על פי יכולתו ועל פי צרכיו, כשהמטרה היא לעזור למה שכואב או מפריע בגוף ולהגיע לריפוי.
מה זה המכשיר הזה?? זה נראה כמו מיטת עינויים!
זה מכשיר הג'יירוטוניק. מטרתו לתמוך בתנועת הגוף ולעזור למי שעובד עליו להגיע לטווחי תנועה גדולים יותר ולמקסימום מיצוי היכולת שלו ללא פציעות או עומסים מיותרים.
המכשיר לא מזיק ואפילו דיי נחמד 🙂
אני אצטרך לעשות תרגילים גם בבית?
חלק משמעותי מהטיפול הוא לתת כלים ותרגילים שונים שיעזרו בוויסות המתח הרגשי, בבניית ביטחון בתנועה של הגוף ובחיזוקו. לאחר כמה מפגשים אני לפעמים עוזרת לבנות סדרת תרגילים הבייתה, אבל זה לא מחייב.
מתי אפשר להתחיל? איך מתאמים? מה צריך להביא למפגש?
יוצרים איתי קשר בשיחת טלפון או בווטסאפ ואנחנו מדברים קצת, רואים שמתאים וקובעים לנו מפגש ראשון לפי לוח הזמנים של שנינו.
לטיפול עצמו מגיעים בבגדים נוחים (אפשר יחפים או עם גרביים לבחירתכם).
וזהו.
אפשר לצאת לדרך.